Lifestyle: Een levenswijze die men zelf invult

Lifestyle

Een lifestyle is een bepaalde levenswijze die mensen aannemen. Hierbij kan het gaan omdat ze dan bij een bepaalde groep willen horen of zich er gewoon fijn bij voelen. Daarnaast kan het ook om religieuze redenen gaan. Een lifestyle vertaalt zich in bijvoorbeeld bepaalde kleding of gedrag en dit kan zowel op het werk als thuis en kan horen bij een vrijetijdsbesteding. Soms kan het zijn dat je als mens niet helemaal je ware ik gevonden hebt. Dan kan het helpen een bepaalde lifestyle aan te hangen die bij je past en er vervolgens wel achter te komen wie je bent.

Lifestyle is uiterlijk en gedrag

Het wordt door marketingbedrijven ook gebruikt om bepaalde producten te verkopen. Zo kunnen bijvoorbeeld producten of merken bij een bepaalde lifestyle horen en proberen ze zo mensen deze producten te laten kopen. Dit kan bijvoorbeeld een moderne camper of luxe stationwagon zijn die bij een bepaalde lifestyle hoort. Bij lifestyle gaat het dus voornamelijk om uiterlijk en gedrag. Zo zijn er bijvoorbeeld surfers met een bepaalde lifestyle en ze staan erom bekend relaxt te zijn en vrij te leven net zoals de zee. Er zijn ook zenders die bij een bepaalde lifestyle horen. Denk bijvoorbeeld aan MTV die er vooral voor de rebelse jeugd lijkt.

Inrichting van je huis behoort ook tot een lifestyle

Je kunt natuurlijk een lifestyle toepassen op de inrichting van bijvoorbeeld je huis. Houd je van rust en kalmte dan neem je meubels en accessoires die dat ook uitstralen en dit past bij je lifestyle ofwel levenswijze. Het is je manier van leven en kan bijvoorbeeld ook slaan op hoe je sport. Er zijn veel mensen die bijna verslaafd zijn aan sporten en het echt tot hun lifestyle behoort. Alles draait erom, van het eten tot hoe ze zich kleden. Je ziet direct dat alles bij ze om sport draait. Voor hun is het echt een manier van leven en ze weten niet anders.

Een vegetarische of luxe lifestyle

Ook bio-eters of vegetariërs kunnen gezien worden als mensen met een bepaalde lifestyle. Zij kiezen er voor om op deze manier te leven en onderscheiden zich zo van andere mensen. Kortom, lifestyle is hoe je je leven wilt leven, welke kleren je aan wilt, welk eten je eet. Het heeft te maken met wat jij met en in je leven doet. Ook kan lifestyle een bepaalde groep items omschrijven die ervoor zorgen dat je leven wat luxer is. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan sieraden, reizen en auto’s. Door dit soort dingen belangrijk te maken in je leven, ben je bezig met een lifestyle.

Lifestyle: Voor iedereen anders

Iedereen heeft zijn eigen lifestyle of je nu uit het noorden, zuiden, oosten of westen komt. Welke lifestyle dit is, hangt volledig af van je persoonlijke voorkeuren. Of dit nu om je kleding of manier van leven gaat. Dat gezegd kan het best zijn dat je met je lifestyle bij een bepaalde groep hoort of mixen van verschillende soorten lifestyle in je leven hebt. Hoe dan ook, de algemene term voor het woord is een manier van leven. Hoe je dit vervolgens in wilt vullen ligt helemaal bij jezelf.